O podjetju

Kdo smo?

Smo družinsko podjetje, ki se s predelavo lesa ukvarja že 24 let. Podjetje je leta 1999 ustanovil Mirko Žaže. Leta 2006 je podjetje spremenilo status iz s.p. se je preoblikovali v obliko d.o.o. 

V tem preteklem času smo pridobili veliko izkušenj in zadovoljnih strank. Trenutno je v podjetju stalno zaposlenih okoli 10 oseb.

Naša proizvodnja se je s časoma razdelila na dva področja:

  • En del predstavlja izdelovanje izdelkov iz masivnega lesa po naročilu za končne kupce in gradbena podjetja. 

Za naše izdelke uporabljamo najkakovostnejše lese, ki jih lahko na željo stranke tudi zaščitimo pred vremenskimi vplivi in lesnimi škodljivci. Z impregnacijo, osnovnim in končnim barvanjem, oljenjem…

Če razmišljate o novem vrtnem paviljonu, vrtni garnituri, vrtni ograji, balkonski ograji, nadstrešku, vrtni hišici, masivnem pohištvu, stopnišču ali pa potrebujete samo zaključne letvice v stanovanju ali elemente za balkonsko ograjo, ki jih boste zmontirali sami, se lahko obrnete na nas.

Naš cilj je zelo jasen: izdelovati in montirati kakovostne izdelke v dogovorjenem roku in za najboljšo konkurenčno ceno.

  • Drugi del proizvodnje predstavljajo serijski proizvodi in sicer lesene skobljane letvice različnih profilov in dolžin ter lesene pleskarske lestve. Vsi izdelki so prilagojeni za prodajo v trgovini, imajo potrebne certifikate in so ustrezno označeni s EAN kodami. 

Nova proizvodna hala

Lesene lestve smo pričeli izdelovati leta 2015, ker se je povpraševanje hitro večalo je nam prvotna lokacija na Ravnah na Koroškem postala premajhna.

Novembra 2019 smo pričeli z gradnjo nove proizvodnje hale namenjene posebej izdelovanju lesenih pleskarskih lestev in lesenih letvic v industrijski coni Šentjanž pri Dravogradu. 

Februarja 2022 smo zaključili z gradnjo in marca 2022 pričeli s proizvodno na novi lokaciji. 

Z novo gradnjo smo pridobili 1200 m2 novih proizvodni prostorov, pisarne in tudi prijetne prostore za naše zaposlene. 

Novi stroji, linija za lestve, nove tehnologije ter boljša lokacija nam so omogočili povečanje kapacitet lesenih lestev, boljšo konkurenčnost in hitrejšo dobavo do kupcev.

Pri opremi nove proizvodne hale v Dravogradu so nas podprli:

Nova visoko tehnološka avtomatizirana razrezno čelilna linija za proizvodnjo klinov

OPIS in NAMEN projekta

V okviru projekta je vključen nakup nove tehnološke razrezno čelilne linije, s katero se vzpostavlja okoljsko sprejemljivejše poslovanje. Predmet nakupa je Večlistna žaga z vhodnim in izhodnim transporterjem, linija avtomatskega čelilnika – optimizerja z avtomatsko sortirnico in univerzalni stroj za drobljenje WEIMA WL 4 / 18,5. Nova tehnološka oprema omogoča večje materialne in energetske prihranke.  

CILJI projekta

Z novo tehnološko opremo bomo dosegli naslednje zastavljene cilje:

·         Modernizacija in optimizacija tehnoloških procesov.

·         Ohranjanje in izboljšanje konkurenčne prednosti.

·         Ustvarjanje materialnih prihrankov.

·         Krajšanje obdelovalnih časov.

·         Prihranek na porabi električne energije.

Višina projekta: 122.960 EUR

Višina sofinanciranja: 122.960 EUR. Financira Evropska unija – NextGenerationEU.

Naložba je del ukrepov Načrta za okrevanje in odpornost. Več o tem na povezavi noo.gov.si.

Več o evropskih sredstvih na povezavi evropskasredstva.si 

Naziv operacije: » Nadgradnja dvokrakih lesenih lestev z avtomatizacijo« 

Opis operacije Kratek: 

Operacija vključuje avtomatizacijo postopka proizvodnje dvokrakih lesenih lesov z dopolnitvijo opreme od te vstopne točke lesa v proizvodni proces do izhoda končnega izdelka, pa vse spremljajoče dejavnike, ki tako predelujejo lesne ostanke in odsesavanje prašnih delov.

Cilj operacije je izboljšanje tehnološke ravni izdelkov – dvokrakih lesenih lestev, dvig dodane vrednosti na zaposlenega ter izboljšanje ekološke učinkovitosti.                                                             

Namen operacije je nadgradnja oz. izboljšanje ključnih izdelkov, dvokrakih lesenih lestev, z posodobitvijo tehnološke opreme podjetja, ki bo omogočilo modernizacijo proizvodnje in s tem kratkoročno ohranitev tržnega položaja ter dolgoročno krepitev položaja na obstoječih in prodor na nove trge ter tržne niše.

Operacija je bila za sofinanciranje izbrana na Javnem razpisu P4L 2020 – Spodbude za MSP za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu 4.0.

Naložba sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več o nepovratnih sredstvih in EU skladih lahko preberete na www.eu-skladi.si .

Kontakt

Za več informacij nas pokličite

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.